Holland – Groning

Fra Tyskland var turen nu kommet til Holland. Vi havde fundet frem til en Camperplads i Westereen i det nordlige Holland, så vi kunne besøge Groningen. Holland har rigtig gode togforbindelser, så hvis man ikke holder for langt fra en station er det nemt at komme rundt.

Besøget i Groning bød på solskin, hvilket hjalp på den snue, som vi havde fået i Tyskland og humøret.

I Groning besøgte vi museet. Her var noget for begge børn. Johanne nød særudstillingen om designeren Gianni Versaces arbejde. De mange smukke kjoler og dragter var et himmerige at dykke ned i for en pige. Anton blev mere fascineret af verdens dyreste maleri til 175 millioner Euro malet af Rembrandt. Det er blevet købt af den Hollandske stat og er derfor på besøg rundt på Hollands vigtigste musseer. Vi var heldige, at det var i Groning netop under vores besøg.

Vi sluttede dagen af med en gåtur, som endte på toppen af Gronings bibliotek/biograf/mediehus/cafe. Det er en af de højeste huse i Groning og på toppen ligger en altan med panorama udsigt over byen.